Carnaval in Blaosdonk wederom geslaagd!

Dinsdag 25 februari was in Blaosdonk het programma weer als vanouds en werd de 12e editie van “Dweile onder d’n Tôrre” gehouden. Onder begeleiding van diverse muziekkapellen dweilde carnavalvierend Blaosdonk tussen de diverse kroegen, waarbij bij iedere stopplaats een ludiek spel gehouden werd.

Voorafgaand aan het Dweile onder dun Tôrre vond voor de 6e keer het Katerontbijt plaats, wat ook dit jaar weer goed bezocht werd. Vele carnavalsvierders kregen tussen 11.00 uur en 12.30 uur in Blaospaleis De Meent gebakken eieren met spek en worstjes en witte bonen in tomatensaus geserveerd door de Raad van Elf. Na afloop bleek het ontbijt een goede bodem voor de rest van het programma.

Nadat alle kroegen en stopplaatsen bezocht waren, werd vanaf 17.15 uur in Blaospaleis De Meent een ‘grande finale’ gehouden. Hierbij probeerden verschillende deelnemende muziekgroepen op toerbeurt het dak van De Meent af te spelen. Ook dit jaar werd de ludieke prijs “De dweil van Lind” uitgereikt. Deze prijs komt iemand toe die zich opvallend gedraagt of opvallend gekleed gaat tijdens het “Dweile onder dun Tôrre”. Dit jaar werd deze prijs door Prins Hans dun Twidde uitgereikt aan Erik Raymakers.

Na afloop van de prijsuitreiking werd het carnavalsfeest nog doorgezet tot middernacht.Om klokslag twaalf uur begon de popverbranding, net als de opening van carnaval op het marktplein. Voorafgaand hieraan werd de vlag van Blaosdonk weer gestreken en werden de sleutels van Blaosdonk ingenomen. Hiermee gaven zowel Prins Hans dun Twidde als Jeugdprins Sam en Jeugdprinses Dieuwertje de macht over Blaosdonk weer terug aan de gemeente Heeze-Leende.

Op de woensdag na carnaval werden door de carnavalsvereniging en vele vrijwilligers alle herinneringen aan carnaval 2020 weer opgeruimd. Daarna, op woensdagavond om 19.00 uur, hebben vele dorpsgenoten met Prins Hans dun Twidde Blaosdonk en Rens d'n Urste en Prinses Sarah uit het Osserijk een askruisje gehaald in de eucharistieviering bij gelegenheid van Aswoensdag.

Carnavalsvereniging De Lindse Blaos kan terugkijken op een schitterend verlopen carnaval en bedankt daarom iedereen hartelijk die zijn/haar steentje hieraan heeft bijgedragen.

0
0
0
s2sdefault