Geen tonpraotersavonden in Blaosdonk

Naar aanleiding van de meest recente persconferenties hebben wij als bestuur een aantal keuzes moeten maken voor het komende carnavalsseizoen 2021-2022.

Allereerst hebben we tot onze spijt moeten besluiten om de Tonpraotersavonden van het komende seizoen te annuleren. Als bestuur hebben we niet het geloof dat we dit jaar onze Tonpraotersavonden met voldoende kwaliteit kunnen organiseren. Net in de periode waarin veel acts van een mooi idee worden uitgewerkt tot een podiumwaardig product, worden de repetities (zeker voor grotere groepen) enorm beperkt door de coronamaatregelen. Bovendien hebben we niet de verwachting dat de maatregelen al snel veel soepeler zullen worden. Dat maakt ook het hele proces van kaartverkoop erg lastig en onzeker. Met de ervaringen van vorig jaar in het achterhoofd, maken we nu daarom meteen een pijnlijke maar duidelijke keuze.

Daarnaast hebben we ook besloten om het Prinsenbal en het Jeugdprinsenbal niet door te laten gaan, op zaterdag 8 januari. Of er later in het seizoen nog wel een Prinsenbal komt, en dus een nieuw prinsenpaar wordt onthuld, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Wel weten we zeker dat er hoe dan ook een nieuw jeugdprinsenpaar en een nieuwe jeugdraad zullen worden gepresenteerd. Over de datum en de wijze waarop nemen we op korte termijn een besluit.

Omdat er nu nog veel onduidelijk is over komend seizoen, hebben onze zusterverenigingen in de regio afgesproken dat we begin januari een besluit gaan nemen over de invulling van het seizoen 2021-2022. Ook over de invulling van de carnavalsoptocht zal dan meer duidelijk worden. Bij beslissingen daarover zullen we uiteraard ook onze optochtdeelnemers betrekken. Het is daarbij ons streven dat er tijdens de carnavalsdagen, of later in het seizoen, een optocht zal worden georganiseerd.

Voor nu wensen we iedereen fijne en gezonde feestdagen.

Durpskwis uitgesteld...

Jaarvergadering CV De Lindse Blaos

Afgelopen vrijdag 5 november hield carnavalsvereniging De Lindse Blaos weer haar jaarvergadering. Ditmaal voor het eerst in de Schammert. Met ongeveer 70 leden was er sprake van een prima opkomst. Tijdens de vergadering werd teruggeblikt op het afgelopen seizoen, door onder andere de secretaris en Prins Hans dun Twidde. Ook werd er vooruitgekeken naar het komende seizoen, waarvan deze vergadering de aftrap was.

Nieuwe raad van elf-leden

Binnen de Raad van Elf hebben, verspreid over de afgelopen 2 seizoenen, 7 personen afscheid genomen. Vorig seizoen waren dat Erwin Geurts en Vera van Mensvoort en Marc en Marieke van de Kerkhof. En dit seizoen hebben Rob van Dijk, Jodien Bakermans en William Pompen afscheid genomen. Gelukkig blijven zij zich achter de schermen inzetten voor de vereniging. Als dank voor hun inzet werden zij uitgebreid bedankt, waarna William Pompen zelf nog even terugblikte op zijn tijd bij de Raad van Elf. Om de vrijgekomen plaatsen in de Raad van Elf in te vullen, zijn 7 nieuwe leden voorgesteld: Prins Hans dun Twidde, samen met Marjolein Uitjens, Lennert en Suze Godschalx, Piet Verhoeven en Nina Strous en Ingrid Hovens. Iedereen werd met een ruime meerderheid van stemmen gekozen en dus treden zij toe tot de Raad van Elf.

Bestuur

Naast de wisselingen in de Raad van Elf vond er ook een wijziging in het bestuur plaats. Noud van Weert heeft aangegeven te stoppen als secretaris. Hij wordt opgevolgd door Jürgen Bovée.

Vorst -    Jan-Willem Reiling
Vice-Vorst -  Marijn van den Boomen
Secretaris - Jürgen Bovée
Penningmeester - Frank van Gastel
Ceremoniemeester    - Wouter Kerkhofs
Leider Rv11 - Eric van Ooijen
Bestuurslid - Arnold van Weert

Jong geleerd is oud gedaan!

Vanuit deze gedachtegang heeft Carnavalsvereniging de Lindse Blaos een geweldig initiatief genomen om de jeugd van Leende de kans te geven hun “carnavaleske talenten” te ontplooien.

Inmiddels is het heel wat jaren geleden dat ponyclub de doorzetters in Leende hun eigen tonpraotaovond organiseerde onder de bezielende leiding van Ed van den Bragt. Ooit begonnen in “de stal” van Tinus en Frieda Verhoeven, groeide dit evenement uit tot een ware kweekvijver van Linds talent. Een aantal jeugdige deelnemers heeft daar ervaren hoe leuk het kan zijn om een publiek te vermaken en hebben uiteindelijk hun weg gevonden naar het grote podium van de Lindse Blaos!

Die “kweekvijver” wil de Lindse carnavalsvereniging weer in ere herstellen door een heus Linds tonpraotbal te organiseren op zondag 13 februari 2022 waarin Linds talent alle ruimte krijgt om voor het voetlicht te treden en podiumervaring op te doen.

Daarbij gaat het zeker niet alleen om tonpraoten! Playback, dans, zang, toneel… alles kan! Het geheel zal muzikaal worden omlijst door een mini bakband. Alles voor en door de jeugd. Een geweldige kans om een keertje op een groter podium te laten zien wat je al vaker thuis “tussen de gordijnen” hebt gedaan!

Alle jongeren uit Leende tussen 6 en 16 jaar kunnen zich tot 18 november opgeven bij de Lindse Blaos.

Twijfel niet en schrijf je nu in via deze link! Je hoeft het zeker niet alleen te doen, er staat een team van ervaringsdeskundigen klaar om je op alle fronten te coachen en te helpen om er iets heel leuks van te maken!

Geslaagde Cabaretavond! Op naar de 4e Lindse Durpskwis

Afgelopen zaterdag 2 oktober organiseerde Carnavalsvereniging De Lindse Blaos haar jaarlijkse cabaretavond, voor het eerst in dorpshuis De Schammert.

In een goed gevulde en gezellig ingerichte zaal was het weer prima toeven. Diverse bekende tonpraoters kwamen voorbij, aangevuld met een muzikaal intermezzo van Zes Kir Nix. 

Dit was het laatste evenement van het huidige seizoen en daarom gaat vanaf nu het vizier op het komende carnavalsseizoen, uiteraard in de hoop alles normaal door kan gaan.

Het nieuwe seizoen start op 13 november met de 4e Lindse Durpskwis. De Comkwissie is alweer volop bezig met de voorbereidingen, om er ook dit jaar weer een mooie, afwisselende, sportieve en creatieve quiz van te maken. Dit jaar zal de opzet iets anders zijn dan bij de voorgaande edities. Op veler verzoek vindt de quiz en de prijsuitreiking dit jaar op één en dezelfde dag plaats.

De Lindse Durpskwis zal in de middag al starten en in de avond vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in Dorpshuis de Schammert.

Cabaretavond c.v. De Lindse Blaos gaat door

Carnavalsvereniging De Lindse Blaos is blij te kunnen melden dat de jaarlijkse cabaretavond dit jaar op zaterdag 2 oktober plaats gaat vinden. Eerder was een voorbehoud gemaakt vanwege eventuele Corona maatregelen, maar dat is nu niet meer van toepassing. Tevens zal dit het eerste evenement voor De Lindse Blaos worden in De Schammert. Vanaf 19:00 uur gaat de zaal open en om 20:00 uur beginnen de optredens.

Op deze avond zullen een aantal bekende tonpraoters uit de regio aantreden, zoals Andy Marcelissen, Hans Keeris, Dirk Kouwenberg, Koop “Sloop” Drost en Hans Verbaarschot. De muzikale invulling van de avond zal verzorgd worden door cabaretgroep Zes Kir Nix. Amusement gegarandeerd!

Omdat er aan de ingang op een geldige QR code gecontroleerd wordt, worden bezoekers verzocht om op tijd aanwezig te zijn.

Mocht u nog kaarten willen bemachtigen, dan kan dat. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Deze kunnen zowel telefonisch (via nummer 06-22173203), als via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) gereserveerd worden, à € 11,= per stuk. Gelieve bij de bestelling uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Ophalen van de kaarten kan op zaterdag 2 oktober 2021 tussen 10.00 uur en 13.00 uur, tegen zowel contante betaling als betaling per pin, in De Schammert (Dorpstraat 59) in Leende.

Digitale Carnaval Blaosdonk succesvol verlopen!

Afgelopen zaterdag en zondag heeft c.v. De Lindse Blaos middels een digitale versie toch enigszins carnaval kunnen vieren. Daarnaast is tijdens het carnavalsweekend ook nog een nieuwe editie van de Blaospieper verschenen.

Op zaterdagavond stond Blaosdonk TV gepland. In een avondvullende uitzending werden allerlei aangevraagde archiefbeelden getoond. Veelal waren dat acts van de Tonpraotavonden. Van oud tot nieuw, van alles kwam voorbij. Met ca. 2600 streams kan dit met recht een succes genoemd worden. Deze avond werd door veel Blaozers en Blaozerinnekes genoten van de carnavalspakketten die door verschillende horecagelegenheden zijn verkocht.

De zondagochtend en zondagmiddag stonden in het teken van een viering in de kerk, een brunch en een digitale optocht. Er werd gestart met een digitale viering vanuit de kerk. Ondanks een andere setting was het een echte carnavaleske viering, welke alle lof verdient. Daarna was het tijd om een toast uit te brengen en te brunchen. Verschillende horecagelegenheden hebben hierbij een speciale brunchpakketten samengesteld en verkocht, die door verschillende Raad van Elfleden aan huis zijn bezorgd. De dag werd afgesloten met een digitale optocht, waaraan 33 creaties deelnamen. De inbreng van de jeugd was groot en hopelijk is dat een voorbode voor de komende jaren!

De uitslag van de optocht is als volgt:

Jeugd:    
1: Dirk Emmers - Dit jaar geen publiekstrekker
Individuelen:    
1: Johan Bax - Ik ben nog in de leer
Volwassenen:    
1: Eric Kerkhofs - Beren band(e)
 

Hierbij wil C.V. De Lindse Blaos alle vrijwilligers en kijkers van harte bedanken. Hopelijk kan er volgend jaar weer op een normale manier carnaval gevierd worden en kan iedereen er dan in een goede gezondheid weer volop van genieten.

De fotopagina bevat al enkele foto's. We gaan komende weken alle foto's en filmpjes verzamelen en hier publiceren. Houd onze socials dus in de gaten!!
De gehele uitzendingen van carnavalszaterdag en -zondag zullen helaas niet opnieuw te bewonderen zijn.