Carnaval in Blaosdonk wederom geslaagd!

Dinsdag 5 maart werd in Blaosdonk alweer de 11e editie van “Dweile onder d’n Tôrre” gehouden. Onder begeleiding van diverse muziekkapellen dweilde carnavalvierend Blaosdonk, tussen de diverse kroegen. Naast de gebruikelijke kroegen waren dit jaar nog 2 extra stopplaatsen toegevoegd, waarbij bij iedere stopplaats een ludiek spel gehouden werd. Voorafgaand aan het Dweile onder dun Tôrre vond voor de 5e keer het Katerontbijt plaats, wat ook dit jaar weer goed bezocht werd. Vele carnavalsvierders kregen tussen 11.00 uur en 12.30 uur in Blaospaleis De Meent gebakken eieren met spek en worstjes en witte bonen in tomatensaus geserveerd door de Raad van Elf. Na afloop bleek het ontbijt een goede bodem voor de rest van het programma.

Nadat alle kroegen en stopplaatsen bezocht waren, werd vanaf 17.15 uur in Blaospaleis De Meent een ‘grande finale’ gehouden. Hierbij probeerden verschillende deelnemende muziekgroepen op toerbeurt het dak van De Meent af te spelen. Ook dit jaar werd de ludieke prijs “De dweil van Lind” uitgereikt. Deze prijs komt iemand toe die zich opvallend gedraagt of opvallend gekleed gaat tijdens het “Dweile onder dun Tôrre”. Dit jaar werd deze prijs door Prins Wim dun Vuufde uitgereikt aan Vera van Mensvoort.

Na afloop van de prijsuitreiking werd het carnavalsfeest nog doorgezet tot middernacht. Om klokslag twaalf uur , begon de popverbranding. Net als de opening van carnaval op het marktplein.. Voorafgaand hieraan werd de vlag van Blaosdonk weer gestreken en werden de sleutels van Blaosdonk ingenomen. Hiermee gaven zowel Prins Wim dun Vuufde en Prinses Lisanne als Jeugdprins Jesse en Jeugdprinses Rosanne de macht over Blaosdonk weer terug aan de gemeente Heeze-Leende.

Op de woensdag na carnaval werden door de carnavalsvereniging en vele vrijwilligers alle herinneringen aan carnaval 2019 weer opgeruimd. Woensdagavond om 19.00 uur hebben vele dorpsgenoten met Prins Wim dun Vuufde en Prinses Lisanne uit Blaosdonk en Prins Jeroen d’n Urste en Prinses Yvon uit het Osserijk een askruisje gehaal in de eucharistieviering bij gelegenheid van Aswoensdag.

Carnavalsvereniging De Lindse Blaos kan terugkijken op een schitterend verlopen carnaval en bedankt daarom iedereen hartelijk die zijn/haar steentje hieraan heeft bijgedragen.

0
0
0
s2sdefault